Let op: Je gaat met de oven werken. Deze wordt heet, vraag hulp van een volwassene.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking staat.
Kijk goed welke oven je hebt voor de juiste temperatuur.
Zet de vormpjes op de bakplaat.
Doe de zachte boter in een beslagkom en doe het ei en de mix erbij. Je kan dit met de mixer doen, maar je kan ook lekker gaan kneden.
Was dan wel eerst goed je handen met zeep.
Leg een lepel deeg in de cakevorm en doe dit in alle vormpjes.
Verdeel het met de achterkant van een lepel over de bodem van de vorm.
Zorg ervoor dat de hele bodem is bedekt.
Let op: heet!
Doe de bakplaat met de cakejes in de oven en bak het in 10 minuten af.
Als het klaar is haal je het uit de oven en laat dan de cakejes afkoelen voordat je gaat afmaken.
Je kan nu de glazuur gaan maken terwijl de cakejes aan het afkoelen zijn.
Doe het water (10 ml) en de poedersuiker in een bakje en roer dit net zolang tot het er stroperig uit ziet.
Verdeel de glazuur met een lepel over de cakejes, maar hou een kleine randje vrij.
Maak van de fondant de 20 kleine oogjes en in de rest doe je de cacao.
Dit moet je goed mengen zodat het bruin gaat worden.
Van dit mengsel ga je de kopjes en de oortjes maken. Maak hele kleine pupillen en plak deze met een beetje glazuur vast op de ogen.
De oren kan je ook vastplakken met glazuur.
Leg de kopjes op de glazuur een beetje schuin.
Versier het nu verder met de marshmallows zodat het schaapje een lekker vacht krijgt.
Zonde om op eten, maar wel lekker!
Dat is leuk!
Een lekkere variatie met een cupcake: Schwarzwalder Kirsch taart (Schwarzwalder Kirschtorte)
Wist je trouwens dat het op 20 februari Kersentaartdag is?
Je gaat werken met de oven. Let op! Die wordt heet, dus vraag hulp van een volwassene!
Als de oven aan het voorverwarmen is (zie voor de temperatuur de verpakking van de cakemix), kan je alles klaar zetten en de mix gaan maken.
Maak volgens de beschrijving op de verpakking de chocoladecake.
Vul de bakvormpjes hoger dan normaal, maar nog net onder de rand.
Tijdens het bakken, kan je de botercreme gaan maken volgens de beschrijving op de verpakking.
Kijk af en toe in oven, dan kan je cakejes zien 'groeien'.
Als de cakejes uit de oven zijn, laat ze dan afkoelen.
Als ze zijn afgekoeld, plak ze dan (per 2) dan op elkaar met botercreme en een paar kersen.
Werk de buitenkant af met botercreme.
Het kan zijn dat het wat rose wordt door de kersen, maar dat maakt het nog lekkerder!
Je kan de buitenkant nu bestrooien met witte of bruine chocoladevlokken.
Maak het af met kersen op de bovenkant.
Geniet ervan!
Met cupcakes kan je echt alle kanten op.
Je kan als basis een gewone cupcake gebruiken.
Deze maak je van gewoon cakedeeg of je koopt speciale cupcakemix.
Hoeronder vind je wat voorbeelden ter inspiratie.
Suggesties? Mail ze ons!
Terug naar Pinkelotje