Tip:


meer hobby tijdschriften...
Pinkelotjes
Baby Born, AnaBel
&
Chou Chou
Patronen
De babypoppen bij Pinkelotje worden veel gebruikt en hebben hierdoor veel te lijden. Vooral de kleertjes worden vies en slijten hard door het vele aan en uit trekken en wassen.
Om de al deze poppen een nieuwe garderobe te geven en de kosten hiervan wat te drukken maken we veel van deze kleertjes zelf. De patronen zijn veel zelf ontworpen en vaak afgeleid van bestaande kleren die de kinderen ook hebben en die ze graag dragen.
Tip: Let op de restjes stof die u over heeft of van ouders krijgt. Vaak kan je met deze stukjes stof nog ruim genoeg poppenkleertjes maken.
En kinderen vinden het leuk wanneer de poppen dezelfde kleren aanhebben als zichzelf.
 
Hieronder staan wat voorbeelden zoals wij ze hebben gemaakt. Hier kan je wat inspiratie mee op doen.
De modellen zijn niet ingewikkeld en simpel in elkaar te zetten, zelfs als je weinig ervaring met naaien hebt.
De patronen kunnen op A4 uitgeprint worden en zijn dan op ware grootte. Ze hoeven dus niet overgetrokken te worden op patroonpapier.
  

Deze patronen zijn te gebruiken voor alle 'harde' babypoppen. Meet de pop om voordat je gaat beginnen. Is de pop langer dan 45 cm (bijvoorbeeld Baby Born van Zapf Creation), knip dan het patroon ruim uit de stof. Is de pop kleiner (bijvoorbeeld New Born Baby), knip dan het patroon dan minder ruim uit.
 
Heb je interesse in deze patronen? Laat het dan even weten.
 terug naar Pinkelotje