Pinkelotjes
verjaardags
pagina
Waarom vieren we verjaardagen?
Wie nodigen we uit?
Feestjes
Verjaardagsliedjes
Maak je eigen verlanglijstje Nieuw!
Kleurplaten
Traktaties
De Tie taa toverkist
Links
 
 
  Suggesties? Mail ze ons of schrijf je mening in ons gastenboek.
 Zoek je zelf nog bepaalde dingen die hier niet bij staan? Probeer het met een oproep in ons forum!
 
Stuur deze pagina naar een vriendje of vriendinnetje
 

 
Waarom vieren we verjaardagen?

Die spanning 's morgens vroeg als je wakker werd, de cadeautjes, het zingen .... de meeste volwassenen denken met plezier terug aan hun verjaardag. Dat komt niet alleen door de cadeautjes en de taart, maar ook door het gevoel van saamhorigheid dat bij een verjaardag hoort. iedereen voelt zich feestelijk en allerlei mensen doen iets leuks voor de jarige. Hij wordt overstelpt met kaarten en felicitaties, iedereen zingt en zelfs vreemden roepen felicitaties als ze een kind met een versierde muts zien lopen.
Het leuke van verjaardagen is ook dat de jarige niet alleen meer ontvangt. Het is van oudsher de gewoonte dat hij zijn feest met anderen deelt. Kinderen zijn meestal nog niet sterk in 'weggeven'. Daarom wordt dat uitdelen door de ouders geregeld.
Voor kinderen horen de spanning en de kriebels in de buik helemaal bij het verjaardagsfeest. Kinderen kunnen al weken van tevoren bezig zijn met hun verjaardag. Ze maken uitgebreide verlanglijstjes. En ze blijven maar vragen hoeveel nachtjes het slapen is voor de grote dag komt.
Elk jaar symboliseren de verjaardagstaart en het extra kaarsje dat je weer een stapje verder bent gekomen in je leven. Een kind is heel gevoelig voor deze symboliek. Hoe meer kaarsjes op de taart kunnen worden aangestoken, hoe meer plezier. Zo maakt hij symbolisch een einde aan alle jaren die achter hem liggen. Als het lukt om alle kaarsjes in één adem uit te blazen mag de jarige een wens doen. Daarmee begin je het nieuwe jaar goed!
Om de toekomst niet nadelig te beïnvloeden, mag het feestvarken zijn wens niet bekend maken. Dat geheim maakt de verjaardag extra bijzonder. De meeste ouders voelen aan hoe belangrijk het uitblazen is en maken er een foto of een video-opname van. Het is een moment om nooit te vergeten!

Wie nodigen we uit?

Dit is de eerste vraag die gesteld moet worden. Ga je de vriendjes van je kinderen vragen, die allemaal in dezelfde leeftijdsgroep zitten? Of betrek je ook de familie erbij, waardoor er verschillende leeftijden bij elkaar zullen zijn?
Ben je dit laatste van plan, weet dan dat je jezelf een hoop werk bezorgt. De activiteiten die een vierjarige aanspreken zullen een achtjarige compleet boven z'n pet gaan.
Wees ook realistisch bij het bepalen van het aantal kinderen; nodig niet meer uit dan je aankunt.

Feestjes


Voorbeeldfeestjes:

Feeën en dwergen
Peter Pan en z'n Piraten
Dierenparade
Groepsspelletjes
Discodansen
Toneel
Circus
Oerwoud
Berenpicknick
Monsters
De ruimte
Een feestje op z'n kevers
Een feestje op de boerderij
Een feestje in het zwembad
Een feestje bij de heksen
Een feestje als goochelaar
Een feestje in 'de wereld op z'n kop'
Een feestje in de middeleeuwen
Een feestje in het Midden Westen
Een feestje als journalist
Muizenfeest voor de kleintjes
Betoverend sprookjesfeest
Beregoed dierenfeest
Letterlijk boekenwurmfeest
Fantastische reis om de wereld
Spannend detectivefeest
Kinderolympiade
Super zoektochten

Voor meer uitleg over de feestjes mail naar feestjes@pinkelotje.nl met als onderwerp het desbetreffende feestje en we zullen zo snel mogelijk reageren.
 
 
 

Wil je op de hoogte gebracht worden als deze pagina of de site van Pinkelotje weer wat nieuws bieden heeft?    
Vul je email adres hier in:
 
terug naar Pinkelotje