zorgverzekering vergelijken

Aanvullende zorgverzekering, wel of niet slim?

Zorg is in ons land belangrijk. We vinden dat iedereen de beste zorg verdient. Daarom willen we ook graag de beste zorgverzekering. Maar wat is die beste zorgverzekering, welke opties heeft die verzekering en welk prijskaartje hangt daar dan aan?

Zorgverzekeringen zijn één van de lastigste verzekeringen om te vergelijken. Dat komt omdat je zelf, naast het verplichte eigen risico, kunt bepalen of je nog een hoger eigen risico je wil, maar ook wat je wel of niet wil verzekeren. Denk aan fysio, tandartskosten maar ook alles rondom zwangerschap en bevalling. Dat maakt het extra lastig om alles zelf uit te zoeken. Een vergelijker kan je daarbij dan goed helpen.

Wel of niet aanvullen?

Wist je dat een kwart van de Nederlanders hun aanvullende verzekering niet gebruikt? Een aanvullende verzekering kan fijn of zelfs belangrijk zijn als je zorgkosten hebt niet standaard in de basisverzekering zijn opgenomen. Maar soms kost zo'n aanvullende verzekering meer, dan dat het je oplevert. Want soms is eventjes naar de mondhygiënist of langs de fysio goedkoper dan het standaard verzekeren.

Wij Nederlanders zijn gek op verzekeren, dus ook op aanvullend verzekeren. Zo heeft ruim driekwart van de Nederlanders zich verzekerd voor de tandarts. Maar ook fysiotherapie en vergoedingen voor brillen en lenzen zijn populair. Het gekke is dat gemiddeld 71% van de verzekerden deze aanvullende diensten niet of niet volledig gebruikt. En een kwart maakt er dus helemaal geen gebruik van, zo blijkt uit onderzoek.

Tips voor verstandig kiezen

De beste tip die we je kunnen geven is goed nadenken over welke zorg je verwacht nodig te hebben en je zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen. Bedenk daarbij dan goed of je de zorg ook echt nodig hebt of dat je dat eigenlijk nog niet weet. Kijk daarbij ook naar wat je de afgelopen jaren gebruikt hebt. Meestal geeft dit een goed beeld over hoe het komend jaar zal gaan. Je kunt hierbij ook de kosten optellen van bijvoorbeeld je (half)jaarlijkse tandartsbezoek en dat vergelijken met de jaarkosten van de aanvulling. Hetzelfde geldt voor fysio en de brillenvergoeding. De kans is namelijk groot dat de aanvullende verzekering op jaarbasis hoger is, dan je daadwerkelijke kosten. En ben je de afgelopen jaren niet boven je eigen risico uitgekomen, overweeg dan eens om het eigen risico te verhogen. Zo verlaag je direct de maandelijkse premie.

Vind je het lastig om te besluiten of je wel of geen aanvullende verzekering moet nemen of vind je een zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen lastig, de zorgvergelijker van Pricewise heeft daar een ideale oplossing voor. Met de "Help mij kiezen"-button krijg je namelijk advies op basis van jouw unieke situatie.

erif'> 

Gratis Geluk bij een Ongeluk-dekking

Wil je overstappen, dan geeft Pricewise je nog wat extra zekerheid in de vorm van de gratis Geluk bij een Ongeluk-dekking. Deze extra dekking geeft je bij een ziekenhuisopname na een ongeval extra hulp in de vorm van fysiotherapie, huishoudelijke hulp, een hondenuitlaatservice of een oppas voor de kinderen. Zo hoef je je minder zorgen te maken om je thuissituatie. Maar ook bij langdurige klachten door een ongeval word je niet in de steek gelaten.

terug naar Pinkelotje