Inspiratie voor een industriële inrichting

Het industriële interieur valt vandaag de dag niet meer weg te denken. De stoere look behoort dan ook tot één van de populairste trends binnen interieurland. Met onder meer een combinatie van metaal, leer en steen heeft deze stijl een echt rauw randje en worden er veelal fabriek-vibes ervaren. Maar nu de grote vraag: hoe creëer je zelf een industriële look binnen jouw woning? Lees snel hieronder verder voor een grote dosis inspiratie.

Combineren

Binnen deze interieur stijl kan er best het een en ander gecombineerd worden qua materiaal. Zo kun je voor de eethoek bijvoorbeeld heel goed een grote, zware industriële houten tafel met metalen afwerking kiezen in combinatie met strakke leren eetkamerstoelen. Ditzelfde geldt voor de woonkamer waarin je een stoere salontafel voor het industrieel interieur kunt combineren met een grote leren zitbank of een vierkante lederen fauteuil in combinatie met een bijzettafel met industrieel uiterlijk, veelal een combinatie van hout en metaal. Door de af te wisselen met deze verschillende materialen ontstaat er een echte rauwe look. Zorg er wel voor dat je niet té veel spullen in een ruimte neer zet. Door het juist bescheiden te houden zorg je er voor, dat ieder meubelstuk goed tot zijn recht komt.

Vloeren en muren

Kijken we naar de vloer dan wordt er veelal voor een stoere beton- of houtlook gekozen. Wat de muren betreft geldt hoe ouder hoe beter! Bakstenen die geshowd worden of betonnen muren die er uit springen, passen perfect bij deze stijl. Het is begrijpelijk dat dit echter niet standaard bij ieder huis inbegrepen zit. Met betonverf of een rol behang kun je tegenwoordig exact hetzelfde stoere resultaat behalen!

Verlichting

Bij het inrichten van een huis hoort ook verlichting. Industriële lampen kenmerken zich vooral door hun robuuste en stoere uiterlijk. Daarnaast is de verlichting vaak open gewerkt waardoor de lichtbron zelf ook goed zichtbaar is. Aan te raden is om in dit geval voor een grote kooldraadlamp te kiezen waardoor de verlichting extra sfeer en uitstraling krijgt. Binnen het industriële interieur staan voornamelijk de hanglampen bekend als echte eyecatchers. Deze kunnen heel goed boven de eettafel of salontafel geplaatst worden en komen tevens in grote woonkeukens mooi tot hun recht.

Wat ook zeker niet mag ontbreken is de industriële vloerlamp. Met deze lamp kun je veel kanten op. Zo kan deze veelal grote lamp geplaatst worden in een kale hoek, waardoor deze direct prachtig opgevuld is bijvoorbeeld. Ook kan een vloerlamp heel goed in combinatie met een tv-meubel of fauteuil, via deze manier wordt het de echte sfeermaker. Tot slot zijn de wandlampen ook zeker nog even het benoemen waard. Deze kleinere vorm van verlichting kan uitstekend gebruikt worden bij een wat langere muur of in hoek die om wat meer rust vraagt.

Accessoires

Om de industriële look compleet te maken, kun je diverse accessoires plaatsen. Een grote stoere klok, een schapenvachtje, een metalen lockerkast of houten wandbord behoren allen tot de mogelijkheden die goed passen binnen deze interieurstijl. Houdt wel altijd de volgende gouden regel in gedachte: less is more!

terug naar Pinkelotje