Heuptasje

https://www.thebagstore.nl/tassen/heuptassen/eigenschap-geslacht_tas-79-dames

Ted Baker tas

https://www.thebagstore.nl/tassen/ted-baker

schoudertas

https://www.thebagstore.nl/tassen/schoudertassen

 

Knutsel een eigen tas

 

Een tas lijkt een onmisbaar mode-item geworden. Het past bij een outfit, bij het werk of de studie en ook in de vrije tijd is een tas onmisbaar. Al wat het alleen maar om de boodschappen mee te doen. Hoe zou het zijn om een eigen tas te maken? 

Tassen. Ze zijn er in alle maten en vormen, kleuren en materialen. Vrouwen hebben er vaak een heleboel, in ieder geval zowel een handtas als een schoudertas. De rugzak is de meest populaire tas onder scholieren en wie een festival bezoekt, kan niet zonder een Fanny pack. Oftewel een bombag of heuptasje

Borduren op een lap jute 

Hoe leuk zou het zijn om een eigen tas te creëren? Niet louter voor jezelf, maar bijvoorbeeld met de kinderen. Een tas van jute of een stuk stof dat anders ongemoeid blijft. Je kent vast wel de aardappelzakken van vroeger of zakken waar wel haardhout in wordt vervoerd. Daar kun je geweldig goed op borduren. 

Geef kinderen een flinke lap en laat ze er met een dikke naald en dik draad hun eigen voorstelling op borduren. Dat hoeft niet per se in een kruissteek, dat kan ook prima door draden of andere frutsels erop vast te naaien. Laat ze experimenteren en hun fantasie gebruiken. Misschien is het handig om ze eerst een tekening te laten maken met daarop een voorstelling die ze uiteindelijk op de tas moeten overzetten. 

Denk aan:

- Met draad een voorstelling borduren

- Met draad lapjes vastzetten 

- Kralen en schelpjes erop vastnaaien

- Knopen erop vastnaaien

 

Uiteindelijk kan een volwassen iemand van deze grote creatieve lap een tas naaien met handvaten eraan vast zodat het kind uiteindelijk zijn eigen tas heeft. Voor de handvaten kan er overigens ook gedacht worden aan stukken touw die het kind gaat vlechten zodat ze stevig worden. Hoe geweldig leuk zou dat zijn! 

Natuurlijk is het geen trendy Ted Baker tas, maar geen kind die daarop zit te wachten. Het gaat hier niet om design, niet om een trend of iets wat per se hip moet zijn. Een kind wordt blij van een zelfgemaakt exemplaar. 

 

Met andere woorden, ga op zoek naar:

- Jute zakken 

- Grove lappen linnen

- Grove lappen katoen

- Oude gordijnstof

- Dikke wol

- Dik katoen

- Lapjes, knopen, schelpen en kralen 

 

Eigen naam erop stempelen

 

Wees creatief en ondersteun de kinderen bij het creëren van hun eigen tas. Van de jongste tot de oudere kinderen, ze zullen het allemaal leuk vinden. En misschien is het zelfs wel een manier om met stempels er hun eigen naam op de laten zetten (met textielinkt of met een textielstift) en eventueel andere woorden of een heuse zin. Op die manier wordt de tas helemaal "eigen" en oefent het kind allerlei vaardigheden die zijn creativiteit aanwakkeren. 

terug naar Pinkelotje