Zo vind jij de beste trampoline voor je kinderen

Welk kind droomt niet van een trampoline in de tuin? Bij de aankoop van een trampoline zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. In dit artikel vind je een aantal handige tips, die je op weg helpen de meest geschikte trampoline voor jouw kinderen te selecteren. Wordt het een Salta trampoline, of ga je voor een trampoline van een merk als 12Springs of Berg? Naast de verschillende merken trampolines, wordt er onderscheid gemaakt tussen een aantal modellen. Denk aan het verschil tussen een ronde-, rechthoekige- en ovale trampoline. Of wat te denken van het verschil tussen een trampoline op poten en een ingraaf trampoline?

Aan de slag met het kiezen van een trampoline

Open een willekeurige online trampoline winkel, om een beeld te krijgen van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt. Al snel zal duidelijk worden, dat het aanbod groot is. Start met het bepalen van de gewenste vorm en afmetingen van de trampoline. Vaak is dit afhankelijk van de ruimte in de tuin bij je woning en het aantal kinderen wat tegelijkertijd gebruik zal maken van de trampoline. Ook hun leeftijd kan van invloed zijn op de keuze die je maakt. Over het algemeen is een trampoline al snel zo'n 2,5 meter breed.

Kijk naar de kwaliteit van de gebruikte materialen

Niet alleen het formaat van de trampoline is een aandachtspunt. Kijk ook naar de dikte van het frame. Hierbij geldt dat des te dikker het frame is, des te langer de trampoline vaak ook mee zal gaan. Een dikker frame maakt de trampoline iets duurder, maar dat verschil verdien je over een langere termijn snel weer terug. Naast de dikte van het frame, heeft het aantal poten onder de trampoline invloed op de stabiliteit hiervan. Aangeraden wordt te kiezen voor een model met zes poten voor een optimale stabiliteit; een model met drie of vier poten is het alternatief.

Zorg voor een veilige trampoline in de tuin

In de basis hebben twee factoren invloed op de veiligheid van kinderen tijdens het gebruik van de trampoline. Kies allereerst voor een trampoline met een dikke rand, vaak gemaakt van PVC. Het beschermt kinderen tegen de veren en het staalwerk onder deze rand. Ook wordt aangeraden te kiezen voor een net rondom de trampoline. In het bijzonder, wanneer je kinderen nog maar weinig op trampolines gespeeld hebben. Het voorkomt dat ze van de trampoline kunnen vallen tijdens het springen.

terug naar Pinkelotje