energieleveranciers

Zo werken energievergelijkers nu echt

De prijzen van energie zijn hoger dan ooit. Daarom is het vergelijken van de tarieven voor jou dus ook belangrijker dan ooit. Alleen zo kun je zorgen dat je niet te veel betaalt. Dat vergelijken kun je doen door op alle sites de tarieven en voorwaarden op te zoeken en deze te vergelijken. Maar het kan ook eenvoudiger door het invullen van een energievergelijker. Dat gaat niet alleen een stuk sneller maar geeft je ook meer informatie. Wat onduidelijk is voor veel consumenten is wat zo'n vergelijker nu doet en met welke energieleveranciers ze werken.

De energievergelijker van Pricewise vergelijkt een groot aantal energieleveranciers in Nederland. Met veel hiervan is een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Deze samenwerking zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de nieuwste energietarieven snel zichtbaar zijn en informatie goed kan worden uitgewisseld.

Onmogelijk vergelijken

Wist je dat er in Nederland meer dan 40 energieleveranciers zijn. Daardoor is het onmogelijk voor een consument om echt goed alle energieleveranciers te vergelijken. Een energieleverancier is hier dagelijks mee bezig waardoor alle informatie bekend is. Zij zorgen er onder andere voor dat juridisch alles afgestemd is. Dat doen ze door alle voorwaarden en contracten volledig uit te pluizen zodat jij als consument niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast zorgen ze er voor dat alle productdata tijdig en volledig door de energieleverancier worden aangeleverd en dat je het gekozen product ook daadwerkelijk krijgt.

Wie betaalt de kosten?

Je begrijpt dat de diensten die door de energievergelijker worden aangeboden, zoals onder andere de ondersteuning voor, tijdens en na je overstap, ook betaald moeten worden. Zo heeft Pricewise de service van een eigen overstapcoach. Maar ook het uitzoeken van de contracten en voorwaarden, kosten tijd. Deze kosten worden betaald vanuit de vergoeding die ze krijgen van de energieleverancier. Zo kan de consument dus kosteloos van de diensten gebruik kunt maken.

Daarnaast bieden deze samenwerkingen je ook exclusieve kortingen. Wil je veel besparen, dan kun je het beste voor een eenjarig contract gaan en elk jaar checken of er op dat moment een goedkopere leverancier is. Let er wel op dat je het contact niet ongemerkt door laat lopen. In de meeste gevallen gaat een eenjarig contract over op een variabel tarief. Dit variabele tarief wordt twee keer per jaar aangepast wat betekent dat je dus misschien ongemerkt meer gaat betalen. Een notitie maken wanneer je weer moet vergelijken, kan je dus veel geld opleveren.

Verschillen tussen energieleveranciers

Energie is energie en die is bij elke energieleverancier hetzelfde. Toch zijn er wel verschillen. Bijvoorbeeld in de service, de prijs en voorwaarden. En ook de herkomst van de energie speelt mee. Kies je liever voor duurzame energie, dan kun je in de energievergelijker aangeven dat je alleen energiecontracten met groene stroom in het overzicht wilt zien. Daarnaast zie je in de energievergelijker ook direct de beoordeling van klanten.

Wist je trouwens dat er jaarlijks ook Awards worden uitgereikt. Deze Award is voor de beste energieleveranciers van Nederland, beoordeeld op basis van klantenservice en aanbod in de vergelijker.

Er is een Energie Award en een aparte Energie Award voor de groenste energieleverancier.

terug naar Pinkelotje