chocoladepasta


Op 5 februari 2021 is het Nutelladag!

Wil je chocopasta (ook wel hazelnootpasta genoemd) zelf ook eens proberen te maken?
Hier is een simpel recept om de lekkerste pure choladepasta zelf te maken!

Chocoladepasta

Ingrediënten:

Materiaal:

Werkwijze:

Let op!! Je gaat met de oven werken, vraag dus hulp aan een volwassene.

De oven moet voorverwarmd worden op 160 graden zonder de bakplaat want die heb je nodig om de hazelnoten op te leggen.
Leg een velletje bakpapier op de bakplaat en leg de hazelnoten goed verdeeld erop. Als de oven is voorverwarmd gaan de hazelnoten ongeveer 10 minuten in de oven.
Blijf erbij en kijk regelmatig, want het kan ineens heel snel gaan. De hazelnoten moeten geroosterd worden, maar ze moeten natuurlijk niet zwart worden.
Let op! De bakplaat is heet, trek dus een ovenhandschoen aan en laat je helpen.
Als er nu nog velletjes op de hazelnoten zitten kan je deze na het roosteren heel makkelijk verwijderen door de noten tussen een theedoek te leggen en heel snel te wrijven.
Velletjes smaken een beetje bitter en dat is minder lekker in de hazelnootpasta.
Doe de hazelnoten in de keukenmachine en blijf net zolang malen totdat je een heel fijn poeder hebt. Er komt zelf olie vrij uit de hazelnoten.
Hierna doe je de cacaopoeder, de poedersuiker en de vanille-essence erbij en zet de machine weer even aan.
Als je een klonterige pasta hebt kan je beetje bij beetje de olie erbij doen en weer verder gaan met malen.
Je merkt eigenlijk vanzelf of er genoeg olie in zit. Teveel is zonde, want dan wordt de pasta veel te dun.
Het duurt wel even voordat het een echte mooie pasta is geworden, heb dus even geduld. Staat je potje al klaar, want daar kan het zo in.
Leg maar vast een broodje klaar, want dit wordt smullen!


je eigen naam

in

chocoladepasta

letters

naam:

achternaam (hoeft niet):


Suggesties? Mail ze ons!