Pindarotsjes

Ingrediënten:

Benodigdheden:

Werkwijze:

1. Vul de pan tot ongeveer de helft met water en zet het gasfornuis aan

2. Breek de chocolade in stukjes en doe dit in het smeltpannetje. Hoe kleiner de stukjes chocola, hoe sneller het smelt

3. Zet het smeltpannetje bovenop de pan met water. Het water hoeft nog niet te koken als je hem hierop zet

4. Roer af en toe in het smeltpannetje zodat de chocola niet aanbrandt

5. Leg ondertussen de cupcakevormpjes klaar op een bord

6. Waarschijnlijk kookt het water nu. Zet dan het gas op zijn zachtst

7. Wanneer alle chocola gesmolten is doe je de hele zak pinda's in het smeltpannetje en roer je dit door elkaar. Zorg ervoor dat alle pinda's bedekt zijn met chocola

8. Schep met twee lepels wat pinda's in een cupcakevormpje. Je kan helemaal zelf bedenken hoe groot je ze maakt

9. Nu is het wachten! Je kan ze in de koelkast zetten om ze sneller te laten stollen, maar als je meer geduld hebt kan je ze ook gewoon op het aanrecht zetten

10. Eet smakelijk!

Variatietip

Vervang de ongezouten pinda's voor suikerpinda's

Tijd

Exclusief afkoelen 15 minuten
Inclusief afkoelen 2 uur 15 minuten

Suggesties? Mail ze ons!

terug naar Pinkelotje